psychologisch consulente

CHARLOTTE VANDERBEKEN

Psychologisch consulente

Diëtiste

Voedingsadvies voor sporters

__________________________________________________________________________________

GEZONDHEID - EVENWICHT - VERTROUWEN - BALANS

PSYCHOLOGISCH CONSULENTE

Het diploma als bachelor in de toegepaste psychologie (klinische psychologie) aan de Lessius Hogeschool Antwerpen behaalde ik in 2012. Stage liep ik in het Universitair Psychiatrisch Centrum te Kortenberg (afdeling depressies, angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen) en bij een centrum dat psychologische begeleiding biedt aan personen met psychosociale problemen. Nadien deed ik werkervaring op in een centrum voor personen met autisme en in een groepspraktijk.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat willen we allemaal. Het is heel gemakkelijk gezegd, maar daarom niet vanzelfsprekend voor iedereen. Mensen maken heel wat moeilijke situaties mee, gelukkig zijn er ook heel veel verschillende manieren om hiermee om te gaan.

 

Met wat kan je bij mij terecht ?

 

Voel je u ook lusteloos ?

Heb je het idee dat je werk u opslorpt ?

Is dit de relatie die ik wil ?

Ben je ook steeds online actief ?

Is het normaal dat ik veel eet of net niet eet bij een moeilijke situatie ?

 

 • psychosociale problemen (werk, relatie, gezondheid, sociale media, …)
 • depressies, burn-out
 • intra-familiaal geweld
 • angststoornissen
 • laag zelfbeeld/assertiviteit
 • pesten
 • verwerken van ingrijpende gebeurtenissen: echtscheiding, rouw, verhuis, …
 • traumatische gebeurtenissen
 • opvoedingsondersteuning, nieuw samengestelde gezinnen
 • emotioneel eten
 • eetstoornissen

 

Dit zowel voor jongeren als voor volwassenen.

 

Werkwijze ?

 

Tijdens de eerste consultatie spreken we enkele praktische zaken af en maak ik een patiëntendossier op. Dit patiëntendossier omvat enkele contactgegevens en een korte voorgeschiedenis van de patiënt. Ik ga na wat je van de begeleiding verwacht en waaraan ik kan voldoen. Na deze praktische zaken, laat ik de patiënt zijn/haar verhaal vertellen, terwijl ik aandachtig luister en me probeer in te leven in jouw situatie. Door gerichte vragen te stellen, te luisteren en te praten gaan we samen oplossingen of alternatieven zoeken om jou puzzel terug in elkaar te laten passen.

Nadien wordt er besproken hoe regelmatig er begeleidingen zullen plaatsvinden. Als psychologisch consulente ben ik gebonden aan het beroepsgeheim, al de gesprekken zijn vertrouwelijk en blijven binnen de vier muren.

 

Tarieven

 

Psychologische begeleiding: 50 euro per uur

Er wordt steeds cash betaald na de consultatie.

Indien je niet naar je afspraak kan komen, gelieve dan 24u op voorhand telefonisch te annuleren, anders wordt de afspraak aangerekend.