voedingsadvies voor sporters

CHARLOTTE VANDERBEKEN

Psychologisch consulente

Diëtiste

Voedingsadvies voor sporters

__________________________________________________________________________________

VOEDINGSADVIES VOOR SPORTERS

Ik ben zelf een fervente sporter en merk in mijn omgeving dat mensen steeds meer uitdagingen aangaan. De 10 miles lopen, de Mont Ventoux beklimmen, een duatlon of triatlon goed beëindigen, … Het leek me dan ook een meerwaarde om een extra cursus sportvoeding te volgen zodat ik sporters professioneel kan bijstaan bij al deze uitdagingen.

 

Wie kan bij mij terecht ?

 

  • Kan voeding mijn prestaties verbeteren ?
  • Heb ik een juiste verhouding spiermassa/vetmassa ?
  • Zorgt de juiste voeding voor minder blessures ?
  • Hoe kan ik sneller en beter recupereren ?

 

Voeding en sport horen bij elkaar. Een goede voeding helpt je beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. De optimale voeding van een sporter hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen bij mij terecht voor voedingsadvies.

 

Werkwijze ?

 

Gedurende de eerste consultatie maken we kennis, wordt er een patiëntendossier aangemaakt en gaan we na wat de verwachtingen en streefdoelen zijn. Bij het maken van een patiëntendossier worden er contactgegevens nagevraagd. Nadien wordt het huidige voedingspatroon alsook het trainingsschema besproken. Alle gegevens die nodig zijn voor een op maat gemaakt sportadvies worden via een lichaamsanalyse bepaald (gewicht, vetpercentage, energie-inname, energieverbruik, …). De eerste consultatie neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Tijdens de vervolgconsultaties wordt het sportadvies meegegeven dat zowel gemaakt is voor trainingsdagen als rustdagen. Er wordt uitvoerig besproken wat u best voor, tijdens en na de training inneemt. Ook wedstrijddagen en stages komen aan bod. U krijgt telkens de kans om al uw vragen te stellen.

 

Tarieven

 

1e consultatie: 1 uur 60 euro

Vervolgconsultaties: 30-40 min 30 euro

Er wordt steeds cash betaald na de consultatie.

Gelieve minstens 24u op voorhand telefonisch je afspraak te annuleren indien je niet aanwezig kan zijn. Iemand anders kan dan tijdig van dit vrije plekje genieten. Bij niet naleven zal de afspraak aangerekend worden.

 

 

GEZONDHEID - EVENWICHT - VERTROUWEN - BALANS