Over mezelf

Specialisatie emotionele eters en eetstoornissen

In 2009 ben ik afgestudeerd als ‘Bachelor in de voedings- en dieetkunde’, erkende diëtiste (RIZIV-nummer 5-64120-32-601).

Nadien heb ik nog een extra opleiding gevolgd waar ik met onderscheiding ben afgestudeerd in 2012 als ‘Bachelor in de toegepaste psychologie’.

Sinds 2009 werk ik al als zelfstandige in bijberoep. Eerst in een groepspraktijk om ervaring op te doen en sinds 2015 in mijn eigen praktijk. Als we enkel op ons eigen eiland leven, leren we niet bij. Vandaar dat ik regelmatig overleg met collega’s, intervisies/studiedagen/opleidingen volg.

Zo heb ik in de loop der jaren verschillende opleidingen gevolgd rond emotionele eters en eetstoornissen. Dit spreekt me enorm aan omdat het een combinatie is van mijn academische achtergronden. Meer en meer ben ik me erin gaan specialiseren en het boeit me nog steeds enorm.

Momenteel ben ik bezig met een opleiding ‘Dier Ondersteunende Therapie’ (DOT). Gedurende twee jaar ga ik mijn pup trainen tot een therapiehond. Ondertussen kan de pup al nuttig zijn bij bepaalde sessies. Als diëtiste is het een meerwaarde om samen met de hond en de patiënt al wandelend of al sportend de consultatie buiten verder te zetten. Als psychologisch consulente geeft de hond een veilige context. Daarnaast wordt de hond gebruikt voor oefeningen rond stevigheid, laag zelfbeeld, assertiviteit, zelfvertrouwen,… Kortom de hond vormt een spiegel voor de patiënt.

Indien je graag meer over de therapiehond wil weten, volg mij op Instagram @charlottevanderbeken. Ik post er regelmatig foto’s en geef een update van mijn ervaringen.

Diploma’s/meerdaagse opleidingen

Charlotte Vanderbeken

Contacteer mij

Bel, stuur een email, of gebruik het contactformulier hieronder.

{{ formitem.title }}

{{ message | trans }}
{{ error | trans }}
{{{ thankyou }}}

Bij het versturen van dit formulier ga je ermee akkoord dat je gegevens kunnen worden opgeslagen en gebruikt, volgens de privacyverklaring.

GEZONDHEID - EVENWICHT - VERTROUWEN - BALANS
© 2019 Charlotte Vanderbeken | Website door De Webingenieur